Tamás Katalin

Lehetőség arra, hogy egy ölelő térben megnyílhass saját Belső Gyógyítódra.

Egyre jobban érdekel az, hogyan tudok benne lenni a pillanatban anélkül, hogy meg akarnám változtatni azt. Gyakorlom ezt saját életemben, és a munkámban, használva a Tiszta Kommunikáció módszereit. Azt vettem észre, hogy ami igazán segít a hozzám fordulóknak, az a figyelem, az odafordulás, a szeretet – mindenféle változtatási szándék nélkül. Ebben az elfogadó, átölelő térben mindenki megnyílhat saját problémájára, aminek valójában ő a legnagyobb szakértője.

Tamás Kata - jóga és pszichológia
Tamás Kata – jóga és pszichológia

Sokan jönnek hozzám úgy, hogy jobb emberek szeretnének lenni: kevesebbet kiabálni a gyerekkel, eredményesebben kommunikálni, több pénzt keresni, hajlékonyabbá válni, vagy épp megvilágosodni. A valódi gyógyítás szerintem ott kezdődik, ahol az elfogadó térben a kliens el tud kezdeni megbarátkozni nem kívánatos részeivel, legvégül egész valójával. Ebben a folyamatban azzá válhatunk, akik valójában vagyunk. A feltételekhez kötött elfogadás helyett – amikor saját magunknak, vagy a világnak elvárásainak kell megfelelni, – egy újfajta létezés tud kibontakozni. Felfedezzük, hogy lehetséges feltétel nélküli elfogadásban élni. Ez a fajta létezés lélegzetelállító. És gyakran irrelevánssá válik a korábban kitűzött cél elérése. Ezt a teret igyekszem megteremteni a hozzám fordulóknak a test és a lélek áramlásában is.

Lélek – Tiszta Terápia

A David Grove által kidolgozott Tiszta Módszerek összegyúrásával alakítottam ki saját munkaeszközömet, amelynek a Tiszta Kommunikáció nevet adtam. Egyedül űzöm Magyarországon ezt a tevékenységet és nagyon szívesen dolgozom vele kliensekkel, vagy tanítom meg érdeklődő terapeutáknak egyéni és csoportos képzések keretében.

Metafora terápia
A Tiszta Nyelv molekula modellje
A Tiszta Nyelv molekula modellje

A Metafora terápia abban segít, hogy a terapeuta előítéletei, hitrendszere nélkül láthasson rá a kliens a saját világára és jöjjön létre az a változás, ami akkor neki éppen a legmegfelelőbb.

  • A Tiszta Kérdések használata a terápia során segít az ellenállás csökkentésében, a kliens világának szennyeződés nélküli megőrzésében.
  • A klienssel együtt megtapasztaljuk, hogyan képezik le metaforái a külső világot és hogy a metaforákban bekövetkezett változás milyen eredményekkel jár a külvilágban.
  • Megtanuljuk értékelni belülről, tüneteinkből fakadó bölcsességünket, amelyek minden korábbi elképzelésünket felülmúlva kínál lehetőséget a változásra.
  • Traumatikus emlékeket integrálunk az elsődleges folyamatok nyelvén anélkül, hogy a kliens újra traumatizálódna.
Tiszta Tér

A Tiszta Tér eljárása során a kliens rájön, hogy ő maga saját életének a legnagyobb szakértője. Kapcsolatba kerül belső Isteni magjával, valódi Selfjével, hogy a számára legjobb megoldásokat találhassa meg a saját terében. A térbe kihelyezett probléma és a kliens közti kapcsolat hamar pszichoaktívvá válik és megadja a megfelelő közeget a feloldódáshoz.

Ennek a módszernek filozófiai alapját az képezi, hogy egy egyre növekvő rendszer (legyen az sejtek, hangyák, vagy információk összessége) elérve egy bizonyos komplexitást hirtelen újraszerveződik és magától értetődő megoldások jönnek létre. Amikor az elegendő számú különálló, ám mégis összefüggő komponens (terapeutikus esetben az információ) megkapja a szükséges időt és a lehetőséget az interakcióra, új dolgok történnek!

Ha a Tiszta Módszereket egyéniben vagy csoportban szeretnéd megtapasztalni mint kliens, vagy pedig eszköztáradat bővítendő terapeutaként érdekel a módszer, keress telefonon vagy emailben: 30/364-0-364 vagy info KUKAC jogapszichologia.hu.

Test és Lélek – Jóga Pszichológia

Tamás Kata - jógatanár
Tamás Kata – jógatanár

Dr. Daubner Bélával való ismeretségem vitt erre az útra, amely azután Dr. Swami Allan Ajaya elfogadásában mutatja meg egyre jobban önmagát.

Jóga tanárként, metafora terápiás és kommunikációs tanácsadóként összekapcsolom a lélek és a test önismereti útját. Mindehhez a Himalájai Jóga Tradíció módszerei, illetve jelenlegi Károlis pszichológiai tanulmányaim állnak rendelkezésemre egyre bővülő saját tapasztalataim mellett. Nemrég bevezetést nyertem a pszichedelikumokkal folytatott pszichoterápia világába, amit szintén igen mély és komoly önismeretet adó módszernek tekintek.

Rádióinterjú: jóga, tiszta kommunikáció, pszichológia

Hallgasd meg a velem készült interjút a Pátria Rádióban jógáról, pszichológiáról és a Tiszta Kommunikációról:

Elérhetőségeim

Ha úgy érzed a fentiek alapján, hogy tudok segíteni Neked, nagy szeretettel és nyitottsággal várom a jelentkezésedet:

  • Tamás Katalin
  • 30/364-0-364
  • katalintamas KUKAC yahoo.com