J&P Program

Szexualitás és intimitás csoport

Szexualitás-intimitás csoport

250 órás szexualitással foglakozó speciális önismereti csoport, ahol főleg újragondolt pszichodramatikus technikák segítségével dolgozzuk fel az ödipális kor, a kamaszkor, kora felnőttkor szexuális állomásait, változásait, szokásait, hiedelmeit, tabuit, melyek befolyásolják a felnőtt, érett és kiegyensúlyozott, szorongásmentes szexualitás megélését.

Ebben a csoportban nem elméleti síkon, vagy filozofikus megközelítésben dolgozzuk át a szexualitást, hanem főleg páros gyakorlatok, egyéni folyamotok, kis csoportos (2-4 fő) gyakorlatok egymásra épülő tematikus sorozatával érjük el a pozitív hatást, változást. A csoportban nem a verbalizáció kap fő hangsúlyt, hanem főleg az érintés, a tapintás, a szaglás és a hallás.

Ez egy vegyes csoport, ami azt jelenti, hogy nők és férfiak vesznek részt benne. Mivel a szexualitás témával nagyon óvatosan dolgozunk, bizonyos csoport kereteket másképp értelmezünk, van amit sokkal lazábban és előfordul hogy szigorúbban mint egy hagyományos pl. pszichodráma, vagy érzelmi intimitás csoportban.

Témák

Témáink, amivel foglakozunk a szexualitás és intimitás szemszögéből:

 • A korai csecsemőkori, kisgyermekkori érzelmi intimitáshiány pótlása
 • Szülők-gyermekek szexuális mintáinak az egymásra hatása. Szülői tiltások, jóslatok, ajánlások, tabuk a gyermek felé, amik kihatnak a felnőtt kori szexualitásra
 • Transzgenerációs nehézségek feldolgozása
 • A saját és másik nemhez fűződő szexuális érzetek, viszonyulások, tabuk, hiedelmek, szokások, félelmek
 • Vallás-szex-bűntudat
 • Bűntudat-orgazmus-frusztráció
 • Érzelmi intimitás, szavakkal ki nem fejezhető érzelmek, szeretet, gyengédség, vágy, kimutatásának, megélésének, átadásának, fogadása.
 • Párkapcsolati szexuális problémák
 • Szexuális energia szabad áramoltatása, irányítása, uralása nemi szervben (Tantrikus gyakorlatok)
 • Szexuális energia szabad áramlása a nemi szerv és szívközpont között (Tantrikus gyakorlatok)
 • Nő és férfi szexualitása, orgazmus zavarok, Nemi frusztráció, önértékelési probléma, boldogtalanság, depresszió a teljesítménykudarc miatti szégyenérzetet
 • Berögzült életút, vagy ismétlődő helyzetek pl: hármas kapcsolatok. Egyedül lét. Pár függőség.

Terápiás munka

A terápiás munka fő pillérei a szexuálterápiás, érzelmi intimitás terápiás, pszichodramatikus mozgás-tánc terápiás, bodywork módszerek, meditáció és ősi tantrikus elemek. Hozz magaddal váltóruhát.

A csoport célja: hogy a Benned rejtőző szexuális szabadságra rátalálj, kapcsolódj hozzá erőforrásaiddal. Lehet, hogy megfeledkeztél róla, vagy rejtegeted, vagy úgy érzed, mások nem értékelik, esetleg nem találják benned. Vagy talán, túlságosan is szabad vagy, ami károsan befolyásolja a mindennapi életed.

A csoport hangulatára jellemző a kedvesség, lágyság és bensőségesség, intimitás, pozitivitás.

Időpontok

2014. október 4-5, november 1-2, december 14
2015. január 3-4, február 7-8, mácius 7-8, április 4-5, május 2-3, június 6-7, és még 6 kétnapos blokk

Gyülekező: 08. 45-kor. Kezdés: 09. 00-kor. Befejezés: 16. 45-kor.

Két nap díja: 30 000 Ft

Helyszín

1067 Budapest, Teréz krt. 22. II./11, kapukód: 21kulcs2562

Vezető

raczjenoivan@gmail.com 06 30/61-62-924 www.pszichodrama-onismeret.hu

Rácz Jadzsva (Jenő) – Pszichodráma vezető, integratív terapeuta, buddhista tanító, vallásbölcsész, Himalája Tradíció nemzetközi jóga és meditáció tanára