Blog

Svaroopa jóga

Svaroopa jóga

A Svaroopa jóga gyakorlás során testünk – mint egy tudatossági forma – segítségével megnyílunk önmagunk igaz valójára. Fizikai szinten a gerinc feszültségeinek feloldására, ezáltal legbelsőbb önvalónk megnyitására koncentrálunk, amely gyógyulást, személyes átformálódást, isteni valónk megtapasztalását kínálja. Ez a jógairányzat precíz kivitelezéssel, sok takaróval, szelíd kiigazításokkal dolgozik, hogy a test lágyan nyílhasson belülről kifelé.

Patanjali Jóga Szútrák, 1.3
“Tadaa Drastuh Svaroope Vasthanam ”
Ahogy az elme csendessé válik, saját létezésed gyönyörűségében mártózol.
Sva = Self, legtisztább önvalód igazsága
Roopa = forma

Ez a nem atletikus, támasztékokkal dolgozó jógatípus az ászanák terápiás hatására helyezi a hangsúlyt. A “Core Opening” hatása messze túlmutat az egyszerű fizikai jólléten. Nem csak a fizikai feszültségeket és mentális blokkokat segít feloldanunk, segít a belső gyógyítóra való megnyílásban is.

A jóga egy átalakulással járó tapasztalat. A test önmagában tökéletes és egészséges, ugyanakkor blokkok – sok közülük a gerincben – akadályozzák a természetes egészség és vitalitás megélését. Sokan gyakorolják a jógát egyfajta tornaként, fizikai feladatsorokként. A Svaroopa jóga másképp működik: a feszültségek feloldását segíti, így kínálva flexibilitást és rugalmasságot.

Hogyan működik a Svaroopa jóga?

E feszültségek feloldását a farokcsontnál kezdi és lassan mozgatja az elért változásokat fölfelé, a csípőn, keresztcsonton át a mellkasba. A gerincben feloldott feszültségek más izmok elengedését is eredményezik a teljes testben, teret engedve ezzel az alhasi szerveknek, javítva ezáltal az emésztést, keringést, légzést, mentális tevékenységet, elengedve a fájdalmat és kellemetlen érzeteket.

Bhavani - Svaroopa jóga oktató
Bhavani – Svaroopa jóga oktató

Testünk elveszíti a belső feszültségek érzékelésének lehetőségét a kontraktúrás, feszes izmok miatt. A körültekintően kiválasztott, sokáig kitartott ászanák precíz kivitelezése lehetőséget ad testünknek a régóta hordozott, mélyen megbúvó feszültségek elengedésében.

A Svaroopa jóga gyakorlása folyamán tapasztalt megnyílás aztán egész életünkön végighullámzik. Tapasztalt meg önmagad!

Svaroopa foglalkozások

Swami Ajaya magyarországi látogatása során megtanulhatjuk a Svaroopa jóga alapjait Bhavani segítségével. Bhavani (Jennifer Sebastian) 2003 óta Swami Nirmalananda Saraswati tanítványa. A jóga mutatta neki az utat afelé, hogy valóban önmaga lehessen. Kezdő és haladó csoportok oktatása mellett egyéni terápiát kínál a fájdalmak hatékony oldására.

Jógagyakorlásra több alkalommal is lesz vele lehetőség (tolmácsolás: Holló D. Imola, Szabó Kata):

1. Svaroopa Workshop 2 alkalommal
 • Helyszín: AUM JógaközpontBudapest VII., Károly krt. 3/A (ASTORIA)
 • Időpont: 2013. szeptember 8. vasárnap,10:00-13:00 és 15:00-18:00
 • Regisztráció már nem lehetséges, a workshop minden helye le van foglalva.
2. A jóga két újta – önfejlesztés vagy önfeltárás?
Svaroopa jóga
Svaroopa jóga
 • Helyszín: Ahimszá Jóga Központ Veszprém, József Attila u. 9.
 • Időpont: 2013. szeptember 10., 17:30 – 21:00
 • Hozzájárulás: 2.500 Ft
 • Regisztráció szükséges, itt lehet megtenni: REGISZTRÁCIÓ
3. Csakrák és pszichoterápia / A megvilágosodás tantrikus útja
Svaroopa, takarók
Svaroopa, takarók
4. Egyéni kezelések
 • Helyszín: AUM Jógaközpont, Budapest VII., Károly krt. 3/A (ASTORIA)
 • Időpont: 2013. szeptember 6. 10:00-16:30
 • Módszer: Jóga Terápia és Embodyment® Terápia.
  — Az egy órás Embodyment® Terápia során a gyógyulási folyamatokat segítünk azok számára, akik krónikus betegségben szenvednek vagy mostanában érte őket baleset. A szükségletek felmérésével kezdődik, majd a terapeuta a leghatékonyabb módszert választva segít a gerinc ellazulásában. A jórészt savászanában (relaxációs pózban) zajló szelíd és precíz kezelés a farokcsonttól indulva oldja a feszültségeket a gerincben és támogatja a gyógyulási folyamatokat, az egészséget, mobilitást, a jóllétet.
  — A 60 perces Jóga Terápia során elsősorban a fájdalmak enyhítésére koncentrálunk. A feszültségek és fájdalmak feltárását követően egy gyakorlatsort végzünk, amely mélyen őrzött feszültségeket old fel. A szelíd ám rendkívül hatékony gyakorlatok eredményeképp a fájdalom és feszültség egyszerűen elolvad. Ideális kezelés kiegészítő ezekben az állapotokban: Sclerosis Multiplex, isiász, fibromyalgia, krónikus fáradtság szindróma, rák, irritábilis bél szindróma, scoliózis, migrén, idegesség.
 • Időpont-egyeztetés ezen a telefonszámon lehetséges: 30/364-0364