J&P Program

Spirituális válság, avagy a belső fejlődést kísérő krízisek

Spirituális krízis, spirituális válság

Ingyenes foglalkozás péntekenként Rácz Jadzsva Jenővel meditáció, jóga gyakorlása során felmerülő problémákról, spirituális krízisről. Időpontok: április 11-én, 18-án, 25-én, május 9-én, 16-án, 23-án, 30-án.

A meditáció, jóga gyakorlása előtt, alatt, után, nagyon gyakran felbukkannak furcsa, néha nehezen elviselhető, vagy nagyon is ismerős szorongató érzések, élmények, fizikai tünetek, melyek megnehezítik a gyakorlásunk elmélyülését, vagy a mindennapi életünket. Néha azt is tapasztalhatjuk, hogy a gyakorlás után még feszültebbek lettük, esetleg lehangoltabbá váltunk, nincs kedvünk legközelebb a megadott időpontban a gyakorlásunkat folytatni. Hiszen feljöttek a tudattalanunkból rég elfeledett emlékek, gondolatok, élmény lenyomatok.

Mit kezdjünk ezekkel? Miképp tudjuk ezeket az élményeket átdolgozni, elengedni, tudomásul venni? Miképp barátkozhatunk meg ezekkel a különböző önismereti módszerek segítségével? Mihez kezdjünk, a gyakorlásunk alatt tudatossá váló érzelmeinkkel, hogyan válik a spirituális út önmagunk megismerésévé? Mit tehetünk magunkért, családunkért, miképp változtassunk státuszunkon?

Mindannyian hallottuk a választ: egyszerűen „engedd el”, mondják a bölcsek számunka. Igen, könnyű mondani, de megtenni nagyon nehéz, legalábbis a tapasztalataim szerint.

Témák

A korai csecsemőkori, kisgyermekkori érzelmi hiányok lecsillapítása:
– Anya-gyermek, apa-gyermek, anya-apa-gyermek kapcsolódási hiányok pótlása.
– Transzgenerációs nehézségek feldolgozása.
– Érzelmi intimitás hiányának pótlása.
A foglakozás célja: a spirituális úton való haladásod problémáinak, élethelyzeteinek feldolgozása önismereti módszerek segítségével. Az önelfogadás megszilárdítása.

Módszerek: Himalája Jóga Tradíció szellemiségében meditáció, jóganidra, valamit pszichodráma, érzelmi intimitás terápia, szexualitás csoport terápia, kongnitív viselkedés terápia.

Időpont

Április 11-én, 18-án, 25-én Május 9-én. 16-án, 23án, 30án,
Gyülekező: 12.45.
Kezdés: 13.00
Befejezés: 17.00

A foglalkozást vezeti: Rácz Jadzsva
Bemutatkozás https://www.pszichodrama-onismeret.hu/bemutatkozas.html

Helyszín: Oktogon Pszichoterápiás Magánrendelő és Életviteli Tanácsadó, 1067 Budapest, (Oktogonnál) Aradi u. 17. fszt. 3. Kapukód, a RENDELŐ feliratú táblánál: 2008A

További info. www.pszichodrama-onismeret.hu raczjenoivan@gmail.com Tel: 06 30 61 62 924

Várok minden érdeklődőt szeretettel.
Jadzsva