J&P Program

Önismereti pszichodráma műhely

1 napos pszichodráma műhely Kozák Krisztával és Sőti Csabával KAPCSOLATOKRÓL és ERŐFORRÁSOKRÓL 2014. november 30. vasárnap 9-17 óráig ízelítőként önismeret elmélyítéséhez, önmagad és kapcsolataid megtapasztalása által.

“Az emberi kapcsolatok valójában tükrök, amelyben valóságos énünket látjuk. A feladat nem más mint kapcsolatteremtés.” (Krishnamurti) 

1 napos pszichodráma műhely a

KAPCSOLATOKRÓL, ERŐFORRÁSOKRÓL

 

2014. NOVEMBER 30. vasárnap 9-17 óráig

Helyszín: Budapest – a csoportlétszámtól függően később hirdetjük ki.

Műhelyünket ízelítőnek ajánljuk önismereted elmélyítéséhez, önmagad és kapcsolataid megtapasztalása által. Lehetőséget teremt a hasonló érdeklődésű társakkal, a pszichodráma módszerével és a vezetőkkel  történő élményszintű ismerkedésre. A csoport biztonságos terében lehetőséged nyílik, hogy fejleszd kapcsolatteremtő képességedet; tudatosítsd és átalakítsd egy vagy több fontos kapcsolatodat, szerepedet; megtaláld és aktiváld saját belső erőforrásaidat, hogy teljesebb életet élhess. A csoport erejével meglásd esetleges működésbeli hiányosságaid és korrigálni tudd. Kockázat nélkül megtanulj és kipróbálj új megoldási módokat kockázat nélkül.

A pszichodráma műfajáról

A workshopon a pszichodráma eszközeivel dolgozunk, vagyis a főszereplő a belső lelki tartalmakat, élményeket, konfliktusokat a dráma színpadán a csoporttársak (ún. segéd-ének) segítségével jeleníti meg, ami segít ezekre az élethelyzetekre való rálátásban, átélésben, egészleges megértésben és ezen keresztül új, hatékony megoldás megtalálásában, kipróbálásában. A főszerep az elme helyett a gesztusoké, a mozgásé, a cselekvésé, mely összehangolja érzéseinket és gondolatainkat. Lehetőség nyílik belebújni a segéd-énekkel, a “Másik” bőrébe ún. szerepcserén keresztül és megélni, átérezni az ő érzéseit mozgatórugóit. Ezáltal fejlődik spontaneitásunk, kreativitásunk, önmagunkkal és a világgal való kapcsolatunk.

Kozák Krisztina

A pszichodrámát egy azonnal ható, intenzív eszköznek tartom, mert azt tapasztaltam, hogy drámajáték után akár azonnal, vagy egy héten belül megszületett a való életben a megoldás az adott problémámra. Egyszerre több résztvevővel zajlik, ami megnöveli a visszajelzések és megoldások számát, e mellett a bizalom légkörében új válaszok megtanulását és kockázatmentes kipróbálását teszi lehetővé. A dráma színpadán minden lehetséges, és ez segít a kreatív erőforrásom aktiválásában.

Sőti Csaba

Erős szándék működik bennem a közvetlen tapasztalásra, megismerésre. Orvosi-tudományos pályámat kitágítva 2002 óta foglalkozom önismerettel. A meditáció, hipnózis és az imaginatív képzeleti munka mellett az egészleges, azaz a test-lélek-szellem újra-egyesítését elősegítő kifejezésmódokkal dolgozom. A pszichodráma ilyen, mely engem az Életre tanít: ezerarcú valóság – könnyed játék, fájdalmas szembesülés és mérhetetlen szentség. A dráma által elengedhetem kényelmes, félelemvezérelt reakcióimat, önálló és eredeti módon  válaszolhatok élethelyzeteimre. Találkozhatok mélyebb valómmal és átélhetem mindannyiunk közösségét, a létezés teljességét.

Vezetik

  • Dr. Sőti Csaba pszichodráma vezető
  • Kozák Krisztina pszichodráma asszisztens (képzésben), közgazdász

Részvételi díj: 12 000 Ft, előjelentkezőknek (november 7-ig) 10 000 Ft

Jelentkezés, érdeklődés

  • Kozák Krisztina 30/ 387-5339 (okt. 30. után)
  • Sőti Csaba 20/248-3058

e-mail: kapcsolatok.drama@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2014. november 16.