J&P Program

Önismereti és jóga tábor Püspökszentlászlón

Önismereti és jóga tábort tart Püspökszentlászlón Suri Irén és Kozák Krisztina 2014. június 20 és 25 között: jóga, pszichodráma, családállítás, kognitív terápia, mandala festés, makrobiotikus étkezés.

AZ ÉLETMÓD TÁBOR CÉLJA

hogy belekóstolhass, saját élményként megtapasztalhass olyan technikákat, melyek segíthetnek régi beidegződéseid átalakításában és önkorlátozó hiedelmeid felismerésében, melyek az eddigiek során megakadályoztak abban, hogy szabadon és boldogan élhesd a saját életedet.

A pszichodráma és a családállítás mellett  gondolkodási naplód segítségével tudatosíthatod negatív gondolati mintáidat, immaginatív technikák megtapasztalásával megfigyelheted és kapcsolatba kerülhetsz tudatalattid rejtett világával. Mindezt gyönyörű környezetben, ahol minden a befelé és magadra figyelésben segít téged.

A tábor nem titkolt szándéka az önismereti tudatosság mélyítése mellett egy tartalmas és élményekben gazdag töltődést  és pihenést nyújtó vakáció.

MI KÖZE A JÓGÁNAK AZ ÖNISMERETHEZ?

A jóga gyakorlásával tapasztalatokat szerezhetünk magunkról, a testünkről. A testhelyzetekben a mentális állapot fizikai formát ölt. Ha egy bizonyos testhelyzetet veszünk fel, azzal kiválthatjuk, vagy hangsúlyossá tehetjük azokat az érzéseket és gondolatokat, melyek kapcsolatban állnak vele. A feszültségek kioldásával és az izmok ellazításával az elme is megpihen, csökken a mentális stressz. Például, ha valaki megszokja, hogy mindig felhúzza a vállát, amikor úgy érzi, védekeznie kell, mert begyűri a stressz, végül általános testtartása részévé teheti ezt a mozdulatot.

A jóga testtartások fokozatosan elősegítik a feszes izmok ellazulását, a gyenge izmok megerősödését, ezáltal felszabadul a merev izmokban foglyul esett energia és így más célokra hasznosítható.

A pszichoszomatikus szemléletben a fizikai szinten megjelenő betegségek mögötti tudati, érzelmi zavarok állnak számos esetben, azaz minden szomatikus betegségnek van pszichés háttere. A jóga által kilazított izmok segítik ezeknek a betegségeknek a megszüntetését.

MIÉRT ÉPP MAKROBIOTIKUS ÉTKEZÉS?

Az étrendünk összeállításánál a harmóniát és a természet rendjét igyekszünk követni. Táplálkozásunk minden egyes sejtünkre hatással van. Szervezetünk sejtjeinek állapota nagyrészt  életmódunktól és táplálkozásunktól függ. A mérsékelt égövön élő emberek ősi táplálékát a gabonafélék, a zöldségek, a hüvelyesek, a gyümölcsök és az olajos magvak adják. A makrobiotika a helyben termő, és az adott évszaknak megfelelő táplálékot részesíti előnyben. A keleti kultúrákban az emberi szervezet „gyökerének” a bélrendszert tekintik s hangsúlyozzák, hogyegészségünk emésztőrendszerünk állapotától függ. ” Ételed az életed”- tartja népi bölcselet.

TÁBORVEZETŐK

  • SURI IRÉN – pszichológus, pszichodráma vezető, családterapeuta
  • KOZÁK KRISZTINA – közgazdász, jógaoktató, pszichodráma asszisztens

HELYSZÍN

Püspökszentlászló, Zengő vendégház

IDŐPONT és PROGRAM

2014. június 20 és 25.

  • 7.00-9.00 Jóga, meditáció
  • 9.30-12.00 Ismerkedés az önismereti módszerekkel
  • 12.00-13.00 Ebéd
  • 13.00-15.00 Szieszta, erdőjárás
  • 15.00-18.00 Ismerkedés az önismereti módszerekkel
  • 19.00-20.00 Vacsora
  • 20.00-21.00 Mandala festés, meditáció

DÍJ

55 000 Ft, utazás egyénileg

JELENTKEZÉS

Erdélyi Ildikónál, tel: 06 30 586 8271

Jóga és Önismeret tábor
Jóga és Önismeret tábor