J&P Program

Meditációs gyakorlócsoport Veszprémben

Meditáció Veszprémben

Az AHIMSZA Jógaközpontban Meditációs gyakorlócsoport működik miden második csütörtökön este 20.00 – 21.30 óráig. Figyeld az órarendet a honlapon. Díja: 1500 Ft/ alkalom. Részvétel csak a már legalább féléve gyakorlók számára lehetséges.

Mi a Meditáció?

Mindenkinek vannak spontán meditációs tapasztalatai. Amikor valaki szerelmes és csodálja szerelmét amikor együtt van vele, vagy belefeledkezik egy gyönyörű festmény, vagy természeti kép, pl. naplemente csodálatába – az már meditáció. Tehát azt mondhatjuk erről az állapotról, hogy egy emelkedett energiával teli állapot.

Meditáció VeszprémbenAzonban akkor, hogyha akaratlagosan szeretnénk belépni ebbe az állapotba akkor amikor éppen szeretnénk, meg fogjuk tapasztalni, hogy nem olyan könnyű, mint amikor spontán kerülünk bele. A meditáció állapotának van egy magas energiaküszöbe, amit át kell tudnunk lépni. Ez azt jelenti, hogy energiahiányos, stresszes állapotban nincsen esélyünk megtapasztalni. Amikor jógikat vizsgáltak a meditáció állapotában azt találták, hogy az agyak egy théta domináns (4-7 Hz) közötti állapotban van, és a tudatban spontán képképzés zajlik.

Mi tehát a meditáció haszna a hétköznapi ember számára? A meditációs állapotban (théta) a tudatalatti teljesen nyitva van, és egy magas szintű kreativitást tapasztalunk. Személyes, vagy munkánkkal kapcsolatos problémáink megoldására hatalmas erőforrások állnak rendelkezésünkre ebben az állapotban, miközben békét, és belső nyugalmat tapasztalunk. Ez a szinte korlátlan kreativitás és megemelkedett probléma megoldó képesség az, ami miatt a meditációt ilyen sokra becsülik. Ezen a szinten előkerülnek és felerősödnek személyiségünk etikai és spirituális vonatkozásai.

A meditációs állapotba koncentráción és/vagy relaxáción keresztül tudunk belépni, miután ászanákkal és pránajámákkal kellő energetikai szintre hoztuk magunkat. Ezért komoly megelőzőgyakorlás szükséges a meditációs állapot fenntartásához!

Mire ebbe az energetikai állapotba kerülünk, és átlépjük a meditáció energia küszöbét, addigra a testünk egészségessé, de ez nem a meditációnak, hanem az ahhoz vezető útnak és az előkészítő gyakorlatoknak köszönhető!