J&P Program

Kerekasztal a pszichedelikumokról Bokor Petra szervezésében

Pszichedelikus kerekasztal Bokor Petra szervezésében

Új utak a XXI. század pszichiátriájában és addiktológiájában: pszichedelikus szerek lehetséges gyógyászati felhasználása a nemzetközi kutatások fényében  kerekasztal beszélgetés – 2013. szeptember 20.

Több évtizedes tiltás után, az 1990-es években új lendületet kaptak a pszichedelikus szerek (LSD, DMT, pszilocibin stb) lehetséges terápiás felhasználásainak vizsgálatai. A kutatások olyan rangos intézményekben zajlanak, mint például a Harvard Medical School, Johns Hopkins University, Heffter Research Institute, Imperial College London, vagy a University Psychiatric Hospital, Zurich. Az eddigi eredmények alapján több lehetséges irány kezd kirajzolódni a pszichedelikus szerek klinikai felhasználására, ezek egyike a különféle függőségek kezelése. Máté Gábor ennek a területek világhírű szakértője.

A kerekasztalban a hazai helyzetet, a nemzetközi tapasztalatokat, a pszichedelikus szerek hatását, veszélyeit és lehetséges előnyeit járjuk körbe. A kerekasztal célja a szakmai párbeszéd elindítása a témában.

A beszélgetés résztvevői:

  • Dr. Máté Gábor, magyar születésű, Kanadában élő orvos. (Nemzetközi hírű kutató: az ADHD-val, valamint a függőségek kutatásával és kezelésével foglalkozik), díszvendég
  • Dr. Frecska Ede, a Debreceni Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikájának igazgatója, az MTPK elnökségi tagja
  • Dr. Kapócs Gábor, Fővárosi Önkormányzat Pszichiátriai Betegek Otthonának vezetője
  • Dr. Rácz József, az Addiktológiai Társaság leköszönő elnöke
  • Dr. Szemelyácz János, a Baranya Megyei Drogambulancia vezetője
  • Dr. Szummer Csaba, a KRE BTK Pszichológiai Intézetének docense, az MTPK elnöke
  • Moderátor: Bokor Petra, az MTPK elnökségi tagja

A kerekasztal szervezői: KRE BTK Pszichológiai Intézete és MTPK (Multidiszciplináris Társaság a Pszichedelikumok Kutatásáért), Bokor Petra

Dátum: 2013. szeptember 20, 15-17h

Helyszín: KRE BTK díszterem, 1088 Budapest, Reviczky u. 4.

Forrás: https://acala.hu/kerekasztal-beszelgetes-bokor-petra-szervezeseben/