J&P Program

Indiai utazás 2014 novemberében Swami Rama ashramjába

Szívbarlang Központ

Csoportos utazást szervez Vadász Orsi és Rácz Jadzsva Indiába, a Swámi Ráma Szádhaka Gráma Ashramba 2014 november 16. – december 6. között 20 fő részére.Lehetőség van arra, hogy a foglakozás teljes időtartalmát élőben, kényelmesen kövesd otthonodban SKYPE-on keresztül. A részletekről érdeklődj.

A spirituális úton járók életébe eljöhet az a pillanat, amikor keresési vágyuk, tisztaságszomjuk fellobban, és ez esetleg zarándoklatra, „nagy kalandra” sarkallhatja őket. Valamit keresünk. Keresünk egy tanítót, útmutatást, beavatást, lecsillapodást vagy csak az életünk értelmét.

Sok mindent tudunk tanítani mi, itthoni tanítók, de azt a „dússágot”, telítettséget, amit a Guru vonal jelent, csak ott és Ők tudják megmutatni. „A forrás” semmivel nem helyettesíthető mélysége és tisztasága vár Téged  Indiában az asramban.

Szeretettel hívunk egy csoportos spirituális utazásra Rishikésbe, a Szvámi Véda Bhárati, és Szvámi Práshánt Bhárati spirituális vezetése alatt álló Szvámi Ráma Szádhaka Gráma asramba. Egy kalandra hívlak, melyben magabiztos és végtelen bölcsességgel rendelkező Szvámik vezethetnek téged biztonsággal, különböző spirituális gyakorlatok, szertartások, beavatások segítségével Önmagadra találásban, a lecsillapodásban.

Az asramban Szvámi Prashant Bharati, Szvami Ritavan Bharati, és más mantraadó tanárok segítségével, mélyedhetsz el a spiritualizmusban.

A legfontosabb közös program az ottlétünk alatt, hogy  nov. 23. – dec. 2 között Szvámi Véda összehívta a Himalája tradíció mantraadó tanárait közös gyakorlásra. Ebben a 10 napban ők speciális gyakorlatokat végeznek és  csendet tartanak. Ezt felerősíti Szvámi Véda, aki napi jelenlétével támogatja az ő gyakorlásukat.

Ez egy nagyon-nagyon „erős” gyakorlat lesz, ami mélyen hatni fog ránk is. Ehhez a speciális erőtérhez fogunk csatlakozni érzelmileg és fizikailag is. Olyanok leszünk, mint a jó szörfösök, akik meglovagolják a tökéletes hullámot.

A fókuszban: az ászana gyakorlás megszilárdítása, a relaxáció tökéletesítése, meditáció elmélyítése, a különböző pránajáma gyakorlatok finomítása áll, megtámogatva a 3-10 napos speciális csendgyakorlással. Ezt megfűszerezünk egy különleges, naponta ismétlődő másfél órás speciális tűzszertartással és mantrahasználattal. A gyakorlásunkat Szvámi Práshánt felügyeli, aki az asram spirituális vezetője. Ez segít az érzelmi tisztulásban, amit ugródeszkaként használhatunk egy mantra beavatásra, vagy a már meglévő spirituális gyakorlatod elmélyítésére, tökéletesítésesre.

Ezenkívül abban a szerencsés helyzetben lesz a csoport, hogy két magyar pár, ősi védikus szertartás sorozattal, mantrákkal, tűz szertartással, az asram területén lévő templomban, Szvámi Véda és Szvámi Práshánt áldásával, útmutatásaival összeházasodnak. Ha van más olyan, spirituális úton járó pár, akit érdekel, ők is részt vehetnek ilyen szertartáson. Érdeklődj bátran a feltételekről. Szvámi Práshánt védikus és filozófiai írásokkal segíti a felkészülést, melyet lefordítottunk magyar nyelvre.

A fenti programokon a részvétel nem kötelező, önállóan is gyakorolhatsz a saját ritmusodban.
Akkor is jöhetsz, ha csak ismerkednél a spiritualizmussal. Ha nem mozogsz otthonosan a Himalája Jóga Tradíció gyakorlataiban, ha van kedved, gyere keddenként 17. 45-re, vagy szombatonként 17.00-ra meditálni az Aradi utcába, ezek a programok ingyenesek.

Utazás időpontja: november 16. (vasárnap) – december 6. (szombat).

Lehetőség: Ha valaki csupán 10-14 napra tud eljönni az asramba, attól még nyugodtan jöhet velünk.

Tájékoztatók

Tájékoztatók a Himalája Jóga Tradíció Szívbarlang Központban:

július 12-én 17.00-21.00 között tájékoztató és beszélgetés az Indiai útról. 21.00-21.30 Telihold meditáció

Október 4-én 17.00-19.00 tájékoztató és beszélgetés az Indiai útról

A csoport vezetői: Rácz Jadzsva és Vadász Orsi

Költségek

Költségek: az utazásszervezés,  csoportvezetés és tolmácsolás non-profit alapon történik. Ennek megfelelően az alábbi költségek várhatóak:

 • vízum 16 000 Ft egyéni ügyintézéssel, + 5.000 Ft az iroda által intézve.
 • repülőjegy 148-178 000 Ft –a ttól függően, mikor fizeted
 • reptéri transzfer oda-vissza 8000 Ft/ fő
 • az asramba az ott lét teljes ellátással 25 USD/ nap
 • a 10 napos tűzszertartás sorozat kb 4-7 000Ft/ fő a résztvevők létszámától függően

Ez összesen jelenlegi USD-vel számolva kb: 328.750 Ft – ha minden programon részt akarsz venni és az utolsó pillanatban fizeted a repjegyet.

Jelentkezési, fizetési feltételek

Augusztus 31-ig:             20.000 Ft/ fő  előleggel– útlevél szerinti név szükséges! Ez foglalóként is szolgál, tehát lemondás esetén nem jár vissza.

Október 31-ig: teljes összeg

20 foglalt csoportos helyünk van, a jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk elfogadni.

Vízum ügyintézéshez szükséges dokumentumok

 • 2 db fénykép
 • online kitöltött vízumkérelem, kinyomtatva: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html
 • személyigazolvány és lakcímkártya másolata
 •  útlevél

Irodán keresztül a beadandó anyagokat legkésőbb október 15-ig lehet behozni.
További információk: https://www.indianembassy.hu/?page_id=275

Biztosítás: 12.100 HUF / fő / teljes időszak (QBE Atlasz biztosítóval)

Útvonal:            Budapest – Isztanbul – Delhi – Isztanbul – Budapest

Repülőjegy menetrend:

 • TK1034 W 16NOV 7 BUDIST HK1         1350 1645
 • TK 716 W 16NOV 7 ISTDEL HK1       I                  1955 0525+1
 • TK 717 W 06DEC 6 DELIST HK1       3                  0655 1045
 • TK1033 W 06DEC 6 ISTBUD HK1       I                1155 1255

Jelentkezés: Diószegi Ilona (himalájai jógaoktató) 30/ 820 – 4290; 354-1849, di@t-online.hu, 1065-Budapest, Nagymező u. 47.

Fakultatív programok

 1. Speciális hegyi túra akár soknapos
 2. Egésznapos buszos kirándulás Devprayag-hoz (az Alakananda és a Bhagirati folyók találkozása, ahonnan a folyamot Gangesznak hívják) és a 3000 éves Vashishta meditációs barlangban meditáció.
 3. Többnapos látogatás Tarkeshwarba. A Himalájában 2.600 m magasságban, festői szépségű cédrusok között található apró és puritán asram és meditációs szentély. Egésznapos hegyi túra és Swami Rama szülőházának meglátogatása Toli-ban.  Hálózsák és túrabakancs feltétlenül szükséges.
 4. Egésznapos buszos kirándulás a Surkanda Devi templomhoz a Himalájában
 5. Többnapos ayurvédikus tisztító kezelés (pancha karma) a Himalyan Institute Hospital Trust Ayurvéda Központjában.
 6. Többnapos dzsipes túra a Himalájába, szakrális helyszínek meglátogatása (Ukimaath – a Kedarnath-i templom téli menedékhelye, Kalimath – Káli templom a Kali folyó mellett, Swami Kartik Templom – gyalogos ösvényen megközelíthető 3000 méteres hegycsúcson található magányos templom, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Himalája 7-8.000 méter magas vonulataira,  Tungnath Templom – a világ legmagasabban fekvő, 4000 méter magasságban található temploma, Triyuginarayan Templom – Shiva és Parvati mennyegzőjének színhelye, Deoria……………..
 7. Rafting a Gangesz folyón a Himalája hegyei között (fél, egész, vagy többnapos kirándulás.

További információ

Rácz Jadzsva – Himalája Tradíció tanára, pszichodráma vezető, integratív terapeuta, buddhista tanító

Tel.: 06 30 61 62 924

raczjenoivan@gmail.com, www.pszichodram-onismeret.hu

Vadász Orsi Himalája Tradíció tanára

ovadasz@gmail.com 06 30 51550 64

 

Szép napot, Jadzsva, Orsi