J&P Program

Autentikus holotrop légzés műhely: jelentkezés május 22-éig!

A sámáni hagyomány, a jóga és a pszichológia szintézisével megalkotott pszicho-spirituális gyakorlat GTT facilitátorok vezetésével, június 5-7-e között Budapesten.

A MÓDSZERRŐL

A holotrop légzés (Holotropic Breathwork™) az ősi sámáni hagyomány, a keleti jóga és meditáció, valamint a modern nyugati pszichológia találkozásából Stan és Christina Grof által megalkotott önismereti és gyógyító módszer. Alapelve, hogy mindannyiunk legjobb gyógyítója a benne lakozó, teljesség felé hajtó erő, és ez kitágult, holotrop tudatállapotban aktiválódik (görögből a holotrop fogalom „holosz” – teljes + „trepein” – mozgás, növekedés, azaz teljesség felé tartót jelent). Az eredeti holotrop légzést különlegesen erőteljessé teszi a megfelelő rákészülés, az egyedülálló testi-lelki-szellemi biztonság és támogatás, a fókuszált energia felszabadítás, valamint a megélt élmény minél teljesebb integrációja. Műhelyünk hivatásos GTT (Grof Transzperszonális Tréning) facilitátorok által vezetett, teljes hétvégét felölelő alkalom.

HOLOTROP LÉGZÉS A GYAKORLATBAN

A légzés természetes, nem igényel semmilyen előzetes ismeretet. A légzés csoportban történik, ahol a résztvevők párokat alkotnak. A folyamat során a pár „légző” tagja csukott szemmel fekszik egy matracon, saját légzése és a zene támogatásával belép egy kitágult tudatállapotba, mely saját belső gyógyító bölcsesség általe vezérelve különféle, minden egyén számára egyedi belső tapasztalásokat hoz (a részvéten alapuló meditáció gyakorlasa). A pár „ülő” tagja ezalatt jelenlétével és figyelmével támogatja a légzőt (a nem-azonosuláson alapuló meditáció gyakorlása). A képzett facilitátorok szükség esetén nyújtanak segítséget. A tudatosult élettörténeti, születéskörüli, transzperszonális (azaz az egyedi életen túli) és spirituális élmények elősegítik önmagunk jobb megértését és egészlegesebb átélését, valamint az érzelmi és pszichoszomatikus zavarok, függőségek gyökerében megbúvó mély sebek gyógyulását. Belső erőnk megtapasztalása helyreállítja az önmagunkba vetett bizalmat és megerősiti létezésünk gyökereit.

HOLOTROP LÉGZÉS AJÁNLOTT, HA

— élményalapú önismereti-gyógyító módszert keresel, ami a teljes lényedet megérinti és formálja a testtől a tiszta tudatosságig (túl a verbális és imaginatív terápián)
— saját belső gyógyító bölcsességedből szeretnél útmutatást és erőt meríteni
— szeretnéd fejleszteni kreativitásodat és az élet érzését magadban
— szeretnél elengedni múltbeli lezáratlan érzelmeket
— szeretnéd megérteni tartósan fennálló érzelmi, testi vagy pszichoszomatikus tüneteid eredetét
— élethelyzeti krízisben vagy és mély bölcsességre és belátásra van szükséged
— szeretnéd kitágítani tudatosságodat és tovább haladni a spirituális utadon

VEZETIK:

Jean Farrell, Thomas Liska és további GTT facilitátorok.
A műhelyt angol és magyar nyelven (igény esetén német tolmácsolással) tartjuk.

IDŐBEOSZTÁS:

A műhely péntek 15 órától vasárnap 15 óráig tart.

HELYSZÍN:

OXYGEN Rendezvényközpont
1139 Budapest, Fáy u. 45.

RÉSZVÉTELI DÍJ, HATÁRIDŐK:

Teljes ár: 200 EUR (vissza nem térítendő előleg: 100 EUR)
Jelentkezési határidő: május 22.
Előjelentkezési ár: 160 EUR (vissza nem térítendő előleg: 100 EUR)
Előjelentkezési határidő: május 10.

A részvételi díj tartalmazza a műhely és a kávészünetek ellátásának (kávé, tea, gyümölcs, snack) díját.
Ha valaki erős hívást érez, de anyagi lehetőségei korlátozottak (diák vagy munkanélküli), az jelezze számunkra.

Jelentkezés és további információ emailben, melyre válaszlevélben küldünk jelentkezési lapot. A jelentkezések a jelentkezési lap emailen történő beérkezésével és és az előleg megfizetésével válnak érvényessé. A csoport korlátozott létszámú. Az érvényes jelentkezéseket idősorrendben fogadjuk és a helyek betelése után várólistára tesszük.

Jelentkezés, információ:

holotropic.hungary@gmail.com, +36 20 248 3058
www.holotropic.hu
https://www.facebook.com/events/544098515728990/