J&P Program

A meditáció megtanulására és elmélyítésére szolgáló csoport

Szívbarlang Központ

Ingyenes 16 alkalmas nyílt* nyári-őszi meditációs csoport keddenként Rácz Jadzsva Jenővel.

Lehetőség van arra, hogy a foglakozás teljes időtartalmát élőben, kényelmesen kövesd otthonodban SKYPE-on keresztül. A részletekről érdeklődj.

Mi is a mantra meditáció?  Hogyan húzódjak vissza a szívbarlangba? A meditáció elmélyítésének a „technikái”, gyakorlatai. A meditációról nem filozofálgatunk, beszélgetünk, hanem gyakoroljuk inkább „Egyszerűen” elmélyülünk.

A foglalkozás hangulata, stílusa

az idő nagy részében (95%) relaxációs, meditációs gyakorlatokat végzünk fekve. Az ülő meditációk 20-30 percesek, több blokkban. Ha valakinek nehézséget jelent a meditációs ülés kitartása, széken ülve, egyenes háttal is meditálhat.
Az idő többi részében, (5%-ban) egyszerű, alap ászanákat veszünk légzéstudatosítással, melyeket ugródeszkaként használunk az érzelmek lecsendesítéséhez, elmélyüléshez, az elme csendjének megtapasztaláshoz.  (Nem “zsírégető” a foglakozás, inkább lassú és csendes, lágyan csendes ).

A meditáció gyakorlásához minden eszközt biztosítok, Te csak egy szankalpát hozz magaddal, miszerint: “minden felesleges feszültséget elengedek,… elengedek,… elengedek…”

Gyakorlás időrendje

Gyülekező            17. 45h
Kezdés                 18. 00h-kor az ajtót bezárom, kérlek, ne késs.
Vége                      20. 00h

Arra kérlek, ha lehet, a foglakozás előtti egy órában ne fogyassz ételt. Akkor is jöhetsz, ha még nem vagy tapasztaltabb meditáló, de lelkesedsz és őszintén nyitott vagy. Akkor is jöhetsz, ha csak egy alkalomra „ugrasz” be, mert máshol már gyakorolsz, de kíváncsi vagy. Ebben az esetben, írj egy e-mailt, hogy várjalak.

Helyszín

Himalája Jóga Tradíció Szívbarlag Központ

  • 1067 Budapest, Aradi u. 17. fszt./3.
  • Kapukód táblán keresd a “RENDELŐ”  feliratot. Kód:  2008A

A nyílt foglakozás alatt azt értem, hogy bármikor csatlakozhatsz, akár az utolsó alkalomra is jöhetsz. Persze, ajánlatos az elmélyülési folyamatban részt venni hétről hétre.

Jadzsva (Rácz Jenő Iván)
Buddhista tanító
Pszichodráma vezető
Integratív terapeuta
Himalája Jóga Tradíció tanára

Telefon: 06 30 61 62 924
www.pszichodrama-onismeret.hu