A teljes élet titka – jáma, nijáma

A jóga segítségével megtapasztalhatjuk a feltétel nélküli szeretetet. Amikor átéljük ezt az igazságot, többé nincs szükségünk egy illuzórikus világképre azért, hogy teljesnek érezzük magunkat. Nem kell többé hazudnunk maguknak. Nincs szükségünk arra, hogy valami olyasmi után sóvárogjunk, ami már a miénk.

Hétvégi Műhely A jógából ismert jámákat és nijámákat gyakran hívják az élet alapelveinek. Szerintem ez egy igen hasznos, ám felületes megközelítés. A jámák és nijámák sokkal többek ennél.
Egy vágott gyémántnak sok oldala lehet, amely mind ugyanabból a láthatatlan központból sugárzik. Ahogy mélyebben belemerülünk a jámák és nijámák bölcsességébe, azt találjuk, hogy valójában 10 arcát képviselik ugyanannak a lényegi felismerésnek. Az élet valódi, közvetlen felfedezésére nyitnak meg minket.
Mindegyik alapelv más-más módon fejezi ki azt, ami túl van a fogalmakon és csak közvetlen megtapasztalással ismerhető meg. A két nap során követni fogjuk a jámákat és nijámákat ehhez a közvetlen megtapasztaláshoz.
A nem-ártás azzal kezdődik, hogy nem ártunk saját magunknak. Ha magadnak ártasz, elkerülhetetlenül rosszat teszel a másiknak is. Fedezd fel, hogyan történik mindez és szabadulj meg saját magadnak való ártástól.
Tapasztald meg, hogy a szeretet és az igazság – vagyis az igazmondás – és a nem-lopás elve tulajdonképpen egy és ugyanaz. Az, hogy hazudunk, nem rajtunk kívül zajlik – nem másoknak hazudunk. A workshopon rátekintünk, hogyan csapjuk be saját magunkat, hogyan látjuk és hogyan viszonyulunk a világhoz – mindezt ahhoz képest, amilyennek mi szeretnénk látni. Ahelyett munkálkodunk ezen, hogy beismernénk magunknak azt, ami van és az igazságból élnénk életünket. Felfedezzük, hogyan legyünk szabadok az öncsalás gubancos erőfeszítéseitől és legyünk elégedettek azzal, ami rendelkezésünkre áll. Ez nem ugyanaz, mint hogy beérjük azzal, ami van. Észrevesszük és értékeljük azt az elképesztő gazdagságot, ami akkor érkezik meg hozzánk, amikor belemerülünk az adott pillanat által nyújtottakba.
A ragaszkodás vagy a lopás nem engedik, hogy megtapasztaljuk a csodát, ami minden pillanatban körülöttünk és bennünk van.
A két nap során feltárjuk, hogyan engedjük el a vágyódást arra, ami szerintünk majd kiegészít minket és hogyan adjunk teret ezen isteni csodának és elfogadásnak.
Tartalom Swami Ajaya 2014-es első magyar műhelye során a sok ezer éves jámák és nijámák bölcsességéből meríthetünk. A veszprémi AHIMSZÁ jógaközpontban tartott hétvégi műhely során Swami Ajaya és Bhavani közvetlen közelében lehetünk, jógagyakorlást, és meditációt végzünk.
Időpont

2014. március 29-30

(szombat 9.00-19.00, vasárnap 9.00-17.00)

Helyszín AHIMSZA Jóga Központ – Veszprém, József A. u. 9.

Szvámi Adzsaja veszprémi jóga előadása

Szvámi Adzsaja veszprémi jóga előadása

Oktatók Vezetők: Dr. Swami Allan Ajaya (pszichoterapeuta) és Bhavani (Svaroopa jóga oktató).
Tolmács: Holló D. Imola
Létszám Maximális létszám: 50 fő/nap.
Szállás Ha valaki szállásra van szüksége, a jógateremben díjmentesen ott aludhat pénteken és szombaton is. A jógateremtől pár száz méterre van egy panzió, ahol 7.500Ft-os áron reggelivel lehet szobát kapni.
Étkezés Mindkét napon gondoskodunk számodra ebédről, amely egy vegetáriánus egytálétel lesz salátával a helyszínen. Ezt közösen, meghitt légkörben fogjuk elfogyasztani.
Kérünk, hogy a reggeliről és a vacsoráról Te gondoskodj. Reggel nem jógával fogunk kezdeni, így nyugodtan reggelizhetsz, mielőtt elkezdődik a program.
Minden szünetben gyógynövényekből főzött teával kényeztetnek minket Csongorék.
Ár A két napos műhely ára 27.000 Ft, amelynek egy része regisztrációkor utalandó.
16.000 Ft-os díj ellenében csak az egyik napon is részt lehet venni.
REGISZTRÁCIÓ
A regisztráció két lépésben zajlik:
1. Küldj egy emailt az info kukac jogapszichologia pont hu címre a neveddel, telefonszámoddal és a számlázási címeddel.
2. Fizess be 15.000 Ft/fő vissza nem térítendő előleget a Kata Bt. Tiszavasvári Takarékszövetkezetnél vezetett számlájára: 68700054-10545021-00000000. A közleményben tüntesd fel az elvonulás dátumát (márc 29-30.), és a nevedet.
Jelentkezési határidő Érdemes minél hamarabb regisztrálni, hogy biztosan legyen helyed. Jelentkezési határidő: 2014. március 28.
Lemondási feltételek Lemondási feltételek a befizetéssel regisztráltak számára: 4 héttel a kezdésig a részvételi összeg 90%-a, 14-28 nappal a műhely előtt a befizetett összeg 50%-a jár vissza, kezdés előtti 14 napon belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat. További részletek: Általános szerződési feltételek.
Információ Ha további kérdéseid merülnek fel, hívj nyugodtan a 30/364-0-364-es számon, vagy írj emailt: info{kukac}jogapszichologia{pont}hu.

Szeretettel várunk!

Szvámi Adzsaja és Bhavani 2014. március 29-30 2014 Nincs hozzászólás
A teljes élet titka – jáma, nijáma